Kako najbolje upoznati Ilok?

Koliko puta vam se dogodilo da nakon povratka s izleta saznate za sve stvari koje ste trebali vidjeti, posjetiti i probati? Ne bi li bilo lijepo da ste za to znali prije nego što ste išli?

Kako bi takvo nešto izbjegli dok ste u Iloku, mi ćemo vas pripremiti kako treba. Najistočnije naselje lijepe naše, nudi jedinstveni doživljaj spoja istoka i zapada, bogatu povijest i kvalitetnu ponudu sadržaja. Postao je idealna destinacija za sve koji žele na kvalitetan način provesti svoje slobodno vrijeme i za sve one koji žele upoznati nešto novo.
Donosimo vam 15 stvari koje morate vidjeti, doživjeti i raditi kako bi mogli reći da ste bili u Iloku.

Srednjovjekovna jezgra Iloka nudi povijesni pregled tvrđave, crkve i samostana, dvorac-muzeja, park perivoja i turskih spomenika iz vremena Sulejmana Veličanstvenog.
Najbolje prezentirano u Muzeju grada Iloka – dvorac Odescalchi koji je jedan od snažnih tragova talijanske plemićke obitelji u ovom dijelu Hrvatske.
Definitivno jedan od simbola Iloka je njegova bogata ponuda vinskih podruma među kojima su najveći i najstariji u ovom dijelu Europe.
Posjet vinskim podrumima podrazumijeva isprobavanje najboljih sorti vina, a vrhunski traminac i graševina zaštitni su znak iločkih podruma.
Uživanje u ribljim specijalitetima, „iločkim ćevapima“, taškama, palačinkama u vinskom šatou i ostalome učinit će vaš izlet potpunim doživljajem.
Svi koji dođu i Ilok ne smiju propustiti posjet barem jednoj obiteljskoj vinariji u kojoj u društvu domaćina, koji će vam s najvećim žarom objasniti sve o vinima i naravno s vama ih i probati.
Jedan od rijetkih primjeraka ove dvodomne vrste drveća koja se često naziva i „živim fosilom“ jer su svi njegovi srodnici izumrli prije čak 200 milijuna godina.
Razgledavanje posebno lijepe arhitekture i upisivanje svojih molitva ispred postava Ivana Kapistrana i Nikole Iličkog, zasigurno će vam ostati u posebnom sjećanju.
Poznati su po voćnim mirisima i bogatom okusu, a pored njih ne smije se propustiti vrhunski iločki vinjak
Idealan način za doživjeti svu veličinu i slikovitost srijemskog vinogorja.
Poseban doživljaj prirodnog fenomena flore i faune s vidikovca.
Najbolji način za upoznavanje prekrasnog krajolika je definitivno iznajmljivanje bicikla i vožnja gradom, obalom, vinogradom i vježbanje golfa
Posjetite Ilok i prepoznajte vrijednost povijesti, prirode i istinskog uživanja.
Isprobajte nešto novo i dopustite da Vas iznenadi ovakav način opuštanja.
REZERVIRAJTE TERMIN

Posjetite Ilok jer ima mnogo toga za ponuditi, zaljubite se u njegovu prirodu i gostoljubivost. Stvorite novo mjesto u koje ćete se s veseljem vraćati.

REZERVIRAJTE TERMIN